Pribojska 44a, Beograd
+381 63 800 800 7
Pon/Pet 8:00 – 16:00
Valuta:
Početna stranaPolitika privatnosti

Politika privatnosti

Veoma cenimo poverenje koje ste nam ukazali. Svojim imenom, pravnom i moralnom odgovornošću garantujemo da ćemo čuvati Vašu i privatnost Vaših podataka koje ste nam tokom saradnje dostavili. Korišćenjem našeg sajta i naših usluga uopšte, podrazumevamo da ste prethodno pročitali i saglasili se sa opštim uslovima korišćenja.
Na našem sajtu svi korisnici mogu redovno pratiti eventualne promene Opštih uslova korišćenja te posledično način i namenu obrade prikupljenih ličnih podataka.
Naš sajt može sadržati linkove ka drugim sajtovima. Oni su postavljeni kao pomoć Vama radi lakšeg snalaženja i pronalaženja traženih odgovora i OBD2 Shop ne kontroliše, niti može biti odgovoran za njihov izložen sadržaj i politiku zaštite privatnosti. Odričemo se bilo kakve odgovornosti ukoliko takvi sajtovi imaju neodgovarajući sadržaj, sadrže viruse ili druge štetne materijale, vređaju ili narušavaju autorska prava ili povređuju Vašu privatnost.

Pravo na informaciju

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja koja se tiču politike zaštite Vaše privatnosti ili toga kako se postupa sa Vašim privatnim podacima, možete nas kontaktirati na bilo koji način koji je naveden na Kontakt strani sajta.
U svakom trenutku nas možete zamoliti za upoznavanje sa Vašim ličnim podacima koje obrađujemo, možete tražiti njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prenos podataka.
Zadržavamo pravo da bez prethodnog obaveštavanja u bilo kom trenutku, možemo promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta, kao i da možemo vršiti izmene i dopune svih uslova korišćenja.
Sve promene uslova našeg poslovanja, uključujuči i opšte uslove poslovanja i obradu podataka o ličnosti objavićemo na našem sajtu. Naši registrovani korisnici će imati dodatnu privilegiju jer ćemo ih o promenama obavestiti slanjem odgovarajućeg obaveštenja na dostavljene adrese e-pošte. Međutim, bez obzira na ove pogodnosti registrovanih korisnika molimo sve korisnike da redovno čitaju aktuelne Opšte uslove poslovanja kao i namenu i način obrade prikupljenih ličnih podataka u delu sajta koji je tome namenjen. Svaki korisnik, bez obzira da li je registrovan ili ne, ukoliko želi, može da se informiše o našoj politici privatnosti kao i o ostalim uslovima poslovanja i direktnim upitom na bilo koji način koji je naveden na Kontakt strani sajta.

Zaštita privatnosti podataka

OBD2 Shop za potrebe efikasnog i sigurnog poslovanja sakuplja sledeće lične podatke: ime i prezime, adresu i mesto prebivališta, adresu elektronske pošte, kontakt telefon, lozinku u jednosmerno šifriranom obliku (ne možemo videti Vašu lozinku) te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na našem sajtu www.obd2.rs. Korisnik odgovara za tačnost unetih podataka. Navedeni podaci su nam neophodni kako bismo bili u mogućnosti da Vam isporučimo proizvode koje ste poručili u našoj online prodavnici, kao i da Vas obavestimo o trenutnom statusu porudžbenice. Takođe, podatke koristimo kako bismo Vam pružili podršku u slučaju da Vam je potrebna, u postupcima organizacija nagradnih igara, kao i u cilju unapređenja kvaliteta servisa i asortimana koji nudimo našim vernim kupcima.
Molimo Vas da nas obavestite o promeni bilo kog ličnog podatka koji se evidentira prilikom registracije. U slučaju promene o kojoj nismo obavešteni nismo u mogućnosti da odgovaramo za bilo kakve nedostatke u pogledu efikasnosti realizacije Vaše narudžbenice, odnosno isporuke naših proizvoda.
Podaci koje ste nam dostavili prilikom posete i/ili registracije u našoj online prodavnici se čuvaju i obrađuju u skladu sa internim pravilima poslovanja i bezbednosti OBD2 Shop, uz strogu kontrolu dostupnosti istih isključivo onim zaposlenima kojima su isti potrebni u cilju efikasnog obavljanja poslova. Naši zaposleni su u obavezi da poštuju poverljivost Vaših podataka.
Podatke koje ste nam poverili nećemo dostaviti neovlašćenim trećim osobama i sa njima ćemo postupati u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka. Lične podatke možemo dostaviti trećim licima isključivo po zakonskoj dužnosti, ovlašćenim ustanovama, a u skladu sa važećom zakonskom regulativom Republike Srbije.

„Kolačići“ (cookies)

OBD2 Shop koristi „kolačiće“ (Cookies) prilikom Vaših poseta našem sajtu kako bismo Vam pomogli da korišćenje našeg sajta prilagodite Vašim potrebama i kako biste brže i efikasnije pretraživali sve što Vas interesuje.
Pojedinačnom korisniku se na početku posete dodeljuje kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke korpe. OBD2 Shop može na korisnikov kompjuter snimiti i druge kolačiće, kao što su identifikacioni broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sledeće posete). Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vreme trajanja posete i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na kompjuteru korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni. Naši kolačići ne mogu da budu korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus Vašem računaru. Osim toga, Vaši lični podaci se skladište tek po dobijanju vaše izričite saglasnosti ili ako je to apsolutno neophodno da biste mogli da koristite ponuđenu uslugu i pristupite joj.
Svaki korisnik u svakom trenutku može da izbriše kolačiće iz svog računara ili mobilnog uređaja, pokretanjem odgovarajuće opcije u Vašem Internet browser-u.

Prijava na e-novosti

Na OBD2 Shopu se možete prijaviti na naše e-novosti kojima Vas, do opoziva, obaveštavamo o novostima u ponudi u našoj ponudi, tekućim marketinškim aktivnostima, popustima za lojaliti programe, nagradnim igrama, posebnim događajima koje OBD2 Shop organizuje, kao i o svim drugim aktuelnim događanjima vezanim za nas. Nakon popunjavanja obrasca, korisnik će na navedenu adresu e-pošte primiti poruku potvrde. Korisnik potvrđivanjem odgovarajućeg obrasca do opoziva ostaje prijavljen na e-novosti. Korisnik može u bilo kom trenutku pismeno ili klikom na dugme Odjava u e-novostima ili putem mobilnog uređaja u formi sms-a zatražiti da operater ličnih podataka trajno ili privremeno prestane koristiti njegove lične podatke u cilju direktnog marketinga što će biti učinjeno u roku od 15 dana od dana prijema zahteva.

Registracija korisnika

Našu online prodavnicu možete koristiti kao „Registrovani korisnik“ ili kao „Gost“.

Registrovani korisnici u postupku registracije prosleđuju zahtevane podatke. Svaki registrovani korisnik dobija svoje korisničko ime i lozinku, koja je tajna i poznata isključivo korisniku. Potrebno je da korisnik garantuje da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo lično, odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik lično odgovara za sadržaj koji upisuje na naš sajt. Konačni kupac u našoj online prodavnici je isključivo onaj registrovani korisnik, odnosno neregistrovani korisnik (gost) koji kupuje robu za sopstvene potrebe ili neprofitnu delatnost. U našoj online prodavnici kupac je isključivo fizička osoba. U slučaju da se korisnik registruje, OBD2 Shop će upisane podatke o kupcu, do opoziva, koristiti za obradu korisnikove porudžbenice, pripremanje drugih relevantnih ponuda, kao i za marketinške analize koje će pomoći u poboljšanju naše prodajne ponude. Podaci mogu biti korišćeni i za ponovljeni marketing. Podatke čuvamo do opoziva ili odjave u skladu sa zakonskom regulativom Republike Srbije. Korisnik se može bilo kada pismeno odjaviti slanjem poruke na adresu e-pošte: info@obd2.rs ili klikom na dugme Brisanje naloga. U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički nalog, poruka poslata putem e-pošte mora sadržati sledeće podatke:
– naslov poruke treba da bude Ukidanje korisničkog naloga;
– u telu poruke molimo navedite ime i prezime korisnika, adresu i elektronsku adresu sa kojom se korisnik registrovao;
– poruka mora biti poslata sa elektronske adrese sa koje se korisnik registrovao kao Registrovani član.

Kupovina kao GOST

U slučaju da korisnik želi da pretražuje sajt ili da obavi kupovinu nekog od raspoloživih proizvoda bez registracije, kao GOST, OBD2 Shop će upisane podatke koristiti samo za obradu naručene porudžbenice.

Kontaktni obrasci

Korisnik našeg sajta može postaviti specifična pitanja posredstvom kontaktnih obrazaca koji su na našem sajtu dostupni na više mesta ili alternativno putem e-pošte. Podaci koje korisnik dostavi prilikom postavljanja željenih upita će biti korišćeni za rešavanje korisnikovih pitanja.
Adrese e-pošte navedene na sajtu nisu lične, već poslovne e-adrese. To podrazumeva da iste nisu vezane za jednu konkretnu osobu nego podatke dostavljene ovim putem mogu obrađivati različite osobe, a sve u cilju brzog i efikasnog rešavanja korisničkih pitanja. Slanjem poruke posredstvom kontakt obrazaca ili na adrese navedene na sajtu korisnik se slaže sa Opštim uslovima korišćenja našeg sajta.

Povezanost sa društvenim mrežama

Klikom na ikonu neke od društvenih mreža (Facebook, Instagram, Twitter itd.) koje se nalaze na našem sajtu, korisnik može jednostavno pristupiti našem profilu na željenoj društvenoj mreži. Pored naših profila korisnik može da pristupi i objavama drugih profila na društvenim mrežama različitih sadržaja povezanih sa OBD2 Shop.
Klikom na neku od ponuđenih ikona društvena mreža će efikasno i brzo omogućiti korisniku relevantne informacije, a sve u skladu sa korisnikovim web aktivnostima i izabranim preferencama.

Sigurnost plaćanja

OBD2 Shop za prenos svih ličnih podataka naših korisnika koristi tehnologiju SSL, koja vodi računa o kodiranju svih informacija poslatih porudžbenicom. U slučaju da izaberete plaćanje platnom karticom podaci o platnoj kartici koje korisnik unese u kodiranom se obliku prenose iz korisnikovog kompjutera neposredno u autorizacioni server banke.
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, tako da se kompletan proces naplate obavlja na internet stranicama banke a ne na stranicama OBD2 Shop.
Provera podataka vrši se direktno između kupca i banke Banca Intesa a.d. Beograd. Podaci o platnoj kartici nisu ni u jednom trenutku tokom transakcije dostupni našem sistemu.
Plaćanje svih porudžbenica u Republici Srbiji se vrši u dinarima (RSD). Ukoliko se korisnik opredeli za plaćanje platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, iznos transakcije u dinarima biće konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vaše platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vašu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica. Cena navedena na sajtu u dinarima je fiksna, međutim zbog navedenih konverzija moguće je da dođe do odstupanja od iste kada se prevede u lokalne valute izdavalaca bankarskih kartica ili kada uporedite cenu izraženu u EUR valuti na našem sajtu sa EUR cenom koja je primenjena u postupku naplate tj. konverzije EUR u RSD.

Operater ličnih podataka

Operater svih ličnih podataka je OBD2 d.o.o. Grge Andrijanovića I/6, 11210 Beograd. Eventualna pitanja o privatnosti i obradi ličnih podataka možete postaviti na adresu e-pošte: info@obd2.rs ili nas pozvati telefonom na broj +381 63 800 800 7 u periodu od 08:00-16:00h svakog radnog dana i subotom od 08:00-14:00h. Ukoliko želite možete nam se obratiti i poštom na adresu: OBD2 d.o.o. Grge Andrijanovića I/6, 11210 Beograd, Srbija.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi
X
Cena na upit